Halal Constructie

We Lease Free maakt halal lease mogelijk door rentevrije contracten aan te bieden.

Het leaseproduct

Bij We Lease Free wordt gebruik gemaakt van operational lease, dit houdt in dat het volledige onderhoud en de reparatie van de auto door ons wordt uitgevoerd. De berijder wordt volledig ontzorgt. Hiertoe betaalt de berijder maandelijks een vast leasebedrag. Na afloop van het contract wordt de auto weer geretourneerd aan de leasemaatschappij en kan de berijder een nieuwe auto leasen. Indien gewenst is er de mogelijkheid om de auto na afloop van het contract over te nemen. Hiervoor zal een aparte overeenkomst worden opgesteld na verloop van het traject.

Wij hebben ons product laten toetsen door theologen en contractenrecht-specialisten op de volgende aspecten:

Rente

Bedrijven kunnen bij ons een auto leasen naar keuze. Wij hebben het voor elkaar gekregen om de rentecomponenten uit het contract en het leasetarief te halen. Daarbij zijn de rentecomponenten ook uit de algemene voorwaarden gehaald. Normaliter is het onmogelijk dit te bewerkstelligen, omdat bedrijven hun algemene voorwaarden niet willen aanpassen.

Transparantie

Voordat een contract wordt afgesloten weten onze cliënten precies wat er betaald moet worden gedurende de gehele looptijd van het contract. Op deze manier komt de leaser niet voor verrassingen te staan en kan een weloverwogen beslissing worden genomen op financieel gebied.

Eigenaarschap

De auto’s die geleased worden zijn gekocht door de leasemaatschappij. Het eigenaarschap van de auto blijft dan ook gedurende de gehele looptijd van het contract bij de leasemaatschappij.

Financial Lease

We Lease Free biedt geen financial lease aan. Met financial lease wordt de auto voorgefinancierd en gaat het eigendom over op de berijder. In deze constructie is rente onvermijdelijk en daarmee voldoet het niet aan de halal maatstaven. Derhalve wordt financial lease niet aangeboden door We Lease Free.

Private Lease

We Lease Free gaat binnenkort ook private lease aanbieden. Privé een auto leasen, ook private lease genoemd, is een vorm van huren. De auto is eigendom van de leasemaatschappij en na de looptijd lever je de auto weer in.

Waar wacht je nog op?

Wij kunnen alle auto's leveren die beschikbaar zijn op de leasemarkt.

We Lease Free

Rentevrij leasen conform de halal maatstaven.