Veelgestelde Vragen

Halal
Waarom is dit concept halal tegenover conventionele lease alternatieven?
Veel (conventionele) leaseovereenkomsten voldoen niet aan bepaalde richtlijnen van bepaalde religieuze gemoedsbezwaren, waaronder:

  • In bepaalde leaseovereenkomsten wordt rente opgenomen;
  • In bepaalde leaseovereenkomsten wordt verwezen naar algemene voorwaarden waar veelal rentepassages zijn opgenomen;
  • In bepaalde overeenkomsten worden twee (of meerdere) verschillende transacties verwerkt in één transactie;

Voor meer informatie over onze constructie, bezoek je de volgende pagina.

Waarom is jullie dienstverlening nodig?
Met onze dienstverlening trachten wij te voldoen aan de wensen en voorwaarden van (religieuze) gemoedsbezwaren, proberen wij bewustzijn te creëren en ons steentje bij te dragen aan de maatschappij. Het vraagstuk gaat dus verder dan alleen rente. Onze organisatie probeert ‘Islamic Finance’ mogelijk te maken door transacties transparant, duidelijk en rentevrij te maken. Onze dienstverlening is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende theologen, financiële experts en accountants. Alle transacties worden door een team van experts beoordeeld. Voor nadere inhoudelijke behandelingen van deze transacties kan altijd contact met ons worden opgenomen. Wij hopen op korte termijn onze dienstverlening verder uit te breiden met overige activiteiten. Eventuele suggesties voor andere maatschappelijke vraagstukken vernemen wij graag! U kunt gerust contact met ons opnemen!
Is auto leasen Islamitisch toegestaan?

Het leasen van een auto is toegestaan, mits er aan een aantal randvoorwaarden wordt voldaan. De meest bekende voorwaarde is het ontbreken van rente in de transactie. Voor meer informatie over hoe wij het voor elkaar hebben gekregen om auto leasen mogelijk te maken volgens de halal maatstaven, klik hier.

Zit er rente in operational lease?

De reguliere operational lease contracten bevatten vaak een rente component. Daarom zijn wij een exclusieve samenwerking aangegaan met gerenommeerde leasemaatschappijen en religieuze deskundigen, theologen en accountants om contracten te creëeren die rentevrij zijn. De lease-transactie tussen berijder en leasemaatschappij is volledig rentevrij en voldoet daarmee aan de islamitische regelgeving. Daarom bieden wij nu auto lease contracten aan die geheel conform de halal maatstaven rentevrij zijn.

Betaal je rente voor operational lease?

Elke leaseovereenkomst is specifiek en dient afzonderlijk beoordeeld te worden. Doorgaans worden rentepassages opgenomen in leaseovereenkomsten dan wel in de algemene voorwaarden van de leasemaatschappijen. Door middel van onze aanpak trachten wij dit te vermijden. Wij bemiddelen in rentevrije leaseovereenkomsten en hebben hiertoe specifieke en exclusieve afspraken gemaakt met gerenommeerde leasemaatschappijen.

Kun je in Nederland rentevrij leasen?

Vanaf NU wel! We Lease Free maakt het als eerste in Nederland mogelijk om geheel rentevrij een auto te leasen.

Leasen
Bieden jullie private lease aan?

Achter de schermen zijn wij druk bezig om private lease aan te bieden, wij verwachten dit op korte termijn te doen.

Wil jij als eerste een bericht ontvangen als het zover is? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Bieden jullie financial lease aan?

Nee. Financial lease is vooralsnog niet mogelijk aangezien de aard van de contracten niet voldoen aan bepaalde randvoorwaarden. Derhalve bemiddelen wij hier niet in.

Wat zijn de voordelen van het leasen van een auto?

Met leasen hebt u gemak en zekerheid en rijdt u voor een vast bedrag per maand een auto zonder enige zorgen. Alle kosten zijn namelijk bij uw maandbedrag inbegrepen. U hebt nauwelijks administratie en ook het onderhoud van de auto is verzorgd. Bovendien is een auto leasen in veel gevallen goedkoper dan kopen, doordat u van de schaalvoordelen van de leasemaatschappij profiteert.

De voordelen van leasen

+ Gemak
+ Zekerheid
+ Vast bedrag per maand
+ Geen onverwachte kosten
+ U hoeft het aankoopbedrag niet zelf te financieren
+ Geen restwaarde-risico

Wat zijn bijtellingen en hoe werkt dit?
Bijtelling is de fiscale kostenpost van het privégebruik van een zakelijke auto. De fiscale bijtelling wordt berekend op basis van een percentage van de fiscale waarde (cataloguswaarde) van de auto. Om de netto bijtelling te berekenen vermenigvuldigt u dit bedrag met het tarief inkomstenbelasting dat voor u van toepassing is. Als leaserijder betaalt u bijtelling wanneer u meer dan 500 kilometer privé per jaar rijdt. Voor eventuele nadere (zakelijke) advies in deze verwijzen wij u graag naar uw financieel adviseur of naar onze samenwerkingspartner MUNT Advies. MUNT Advies is een gerenommeerde zakelijke dienstverlener die ondernemers bedient op het gebied van administratie, belastingen en advies (www.muntadvies.nl).
Welke merken kan ik leasen?
U kunt bij ons alle merken en typen auto’s leasen! Bekijk hier ons volledig aanbod.
Kan ik een tweedehands auto leasen?

U kunt bij ons ook occasions leasen! Neem contact met ons op voor de actuele voorraad.

Is leasen belasting aftrekbaar?

U kunt de kosten van de auto aftrekken van de opbrengsten. Als u de leaseauto privé gebruikt, moet u uw privégebruik van de autokosten aftrekken. U kunt in rekening gebrachte btw als voorbelasting aftrekken, voor zover u prestaties verricht die met btw zijn belast.

Neem contact met ons op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wenst u meer informatie te ontvangen, of wilt u graag een (vrijblijvende) offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier. Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Hartelijk dank uw interesse in We Lease Free!

Maanlander 47, Amersfoort

We Lease Free

Rentevrij leasen conform de halal maatstaven.